fbpx
0878229244
ул. Солун 45, София кв. Борово

Творческа работилница за деца

В нашия Езиков център най-пъстрите часове са по време на творческите занимания по метода Монтесори за най-малките.

Дали ще лепим, изрязваме, оцветяваме, майсторим различни красотички, все ще се забавляваме.

Ще ви изненадаме всеки път, какво може да се сътвори с най-подръчни материали, с малко търпение и мноооого въображение.

Ще ви изненадаме всеки път и колко много нови неща сме научили, колко неща вече знаем за света около нас и колко сме креативни, когато се забавляваме.

Всички сме наблюдавали деца погълнати буквално от своето майсторене. С такъв фокус на вниманието, усърдие, старателност и упоритост. Чак не ни се вярва, че това е същото дете, което до скоро е тичало по двора или скачало по леглото с възглавници в ръце.

Творческите работилнички са начин не само да приковем вниманието на детето, а са и отлично средство да развием тяхната фина моторика. Много често наблюдаваме в началните класове в училище или в предучилищните групи деца, които имат големи затруднения с това да държат правилно молива или химикала. Всичко това е свързано с недостатъчно развитата фина моторика у детето. Много често като едни добри и предпазливи родители ние не ги оставяме да се цапат или да ровят с ръце в пясъка или калта, камо ли да им дадем чук или ножица в ръцете. Но детето се нуждае от всичко това, защото учи невъобразимо много от тактилните си усещания.

Освен фината моторика и сръчността, работата с ръцете и подръчни материали развива и естетическото чувство у детето, кое с кое да комбинира, кой цвят с кой си подхожда. Всичко това е въпрос на усещане, а децата имат този усет от най-ранна детска възраст.

Докато творят те се учат и да изразяват по този начин своите емоции, мисли и чувства. Това им дава един отличен канал по напълно конструктивен начин и да се справят с тях. 

Децата на възраст между 3 и 6-7 години са изключително възприемчиви и имат изключително бистър и пластичен ум, това им дава отлична възможност да развият своето въображение в безброй възможни посоки. 

Затова ние в нашата работилничка използваме всички възможни подръчни, надръчни и т.н. материали като листа, камъчета, стари парченца плат, капачки, шишенца, пайетки, копчета, клечки (и за уши, помагат за рисуване на цветенца), семки, зрънца и каквото още се сетят нашите сръчковци.

Всички материали са включени в цената!