fbpx
0878229244
ул. Солун 45, София кв. Борово

Езиков център Deutsch korrekt предлага специализирано обучение по немски език за

● лекари/стоматолози

● медицински сестри

● болногледачи/социални асистенти

Специализиран немски за медицински работници, болногледачи и социални асистенти

За лекарите в Германия се изисква да имат ниво на езика B2/C1, а за медицинските сестри B1/B2.

Признатите дипломи за владеене на немски език за медицински лица в Германия са следните:

● TELC

● успешно издържан изпит за ниво B2  към Гьоте институт

● ÖSD – австрийска диплома

Обучението се провежда от опитни преподаватели, запознати в детайли както с изискванията на съответните изпити, така и с медицинската терминология.

курсове по немски за медицински лица

По време на обучението се набляга на говорни ситуации от ежедневието на работното място в сферата на медицината. Използват се специални изготвени за целта учебници и материали, където се разглеждат теми като: епикриза, анамнеза, медикаменти, диагностика, лечение, хранителен режим. 

Ще обогатите речниковия си запас именно с терминология от Вашата професионална сфера. Същевременно ще придобиете представа и от ежедневието, реда и системата в немските медицински заведения, така че периода Ви на адаптация на новото работно място в Германия да бъде възможно най-лек и кратък. 

 

Изключително важно условие, за да навлезеш бързо в работния процес било на лекар, медицинска сестра или болногледач в Германия е да умееш да комуникираш с целия персонал и с пациентите на немски език. 

Ако искаш да си на сигурната страна и в Германия да мислиш спокойно за кариера и професионално израстване, а не да се чудиш, как беше това на немски език, избери този специализиран курс.

Ако имате желание да работите в Германия като социален асистент, но Ви спъват недостатъчните познания по немски език или пък просто искате да доусъвършенствате уменията си, ние можем да Ви помогнем в това начинание. Предлагаме специално пригодено точно за професията на социален асистент интензивно обучение, с помощта на което бързо да придобиете нужните за тази дейност говорни умения, които са минималното изискване от немските клиенти.

Ако не сте от София, това не е пречка, защото във времето на технологиите можем да прехвърлим класната стая виртуално навсякъде. Обучението се провежда онлайн по скайп.

За курсисти, които след успешно преминато обучение искат да работят в нашата партньорска фирма Персонал Корект-ДЕ ЕООД като социални асистенти в Германия предлагаме големи отстъпки от цената на обучението, както и възможност за разсрочено плащане.

Не се притеснявайте да ни потърсите, заедно ще можем да определим пътя Ви на обучение, за да постигнете бързо крайната си цел. И не забравяйте:

Übung macht den Meister!