fbpx
0878229244
ул. Солун 45, София кв. Борово
Математика за ученици

Играта с числа започва!

Забавна математика

За деца от 4 до 7 год.

Всички деца обожават да броят, да строят различни форми, изобщо се впечетляват изключително от всички математически форми в природата, без да знаят, че са математика всъщност. За жалост това тяхно емоционално преживяване не се пренася после и върху предмета математика в училище.

Затова създадохме този забавно-образователен курс по математика за най-малките деца. С много познавателни и двигателни игри ще ги запознаем с математиката във всичките и форми от заобикалящия ни свят.

В света на числата

С помощта на много специално подбрани и подготвени материали поетапно запознаваме децата с числата. С много двигателни игри те се научават да използват понятия, като събиране и изваждане, по-голямо, по-малко и равно. Строим кули от лего или ходим да пазаруваме, претегляме на везната.

В света на формите

Много важно за децата е да разгледат, пипнат, да направят сами геометричните форми. Така сами стигат до изводите по какво се различават, какви свойства имат, с какво биха могли да са ни полезни, какви други най-различни фигури и картини дори могат да се измайсторят с тях.

Логическо мислене

Най-голямата трудност за всички деца в училище представляват задачите с думи и това е поради факта, че не са развили от по-малки логическо мислене. С помощта на задачки закачки, математически фолклор, главоблъсканици, логически квадрат, кодиране и моделиране ще търсят нестандартни решения и ще се учат да правят причинно следствени връзки.

 

Едно занятие трае 45 мин. Цена на занятие с включени материали: 12.00 лв. Месечна такса 35.00 лв.

4-5 год.: всеки вторник от 17:00 до 17:45 ч.

6-7 год.: всяка сряда от 17:00 до 17:45 ч.

7-9 год. (логическа математика): всеки четв. от 17:00 до 17:45 ч.

Свържете се с нас, за да уточним, коя група ще е най-подходяща за Вашето дете.