fbpx
0878229244
ул. Солун 45, София кв. Борово
Ваканция Ура!
Заповядайте при нас!
Неочаквана ваканция
Previous
Next

Летни курсове за ученици

Всички деца- и малки и големи, с огромен трепет, радост и нетърпение очакват лятната ваканция. Край на изтощителното училище, огромните домашни, стресиращите тестове. На никой не му се мисли за уроци, курсове или учене.

Но лятната ваканция никак не е кратка, макар че ни се струва, че минава за миг. И през този никак не малък период от време децата за жалост забравят една голяма част от наученото и още по-лошото е, че се отучват от всички навици за учене и когато настъпи новата учебна година имат нужда поне от месец, за да влязат отново в ритъм. А то хоп и дошла Коледа и нова ваканция :).

На кому е нужно да се подлагате пак на този стрес, вместо да внесете баланс и хармония в живота си. Съвсем не Ви съветваме децата да не се насладят на ваканцията си, да щуреят, тичат, да помързелуват, да се поглезят при баба и дядо, да пътешестват. Напротив – това са чудесни и необходими за децата емоции и нови впечетления, които ще са им полезни в израстването. 

Но често вместо това ги намираме все вкъщи, пред компютъра, плейстейшъна, телевизора, на чата, на телефона. Няма да сме поредните, които да Ви обясняват, колко негативно влияние има всичко това върху детското развитие. Ще Ви предложим за сметка на това алтернативи: приятни, разумни и ненатоварващи.

Нека и детето изпита удовлетворение от това, че е научило нещо ново, че се старае и успява.

За поредно лято ние подготвяме страхотна програма за лятната ни занималня за деца над 4 годишна възраст за периода 01.06 – 15.09.2022. А за по-големите ученици интересни занимания, да говорят, творят, пишат и дискутират на чуждия език.

Логика и функционална грамотност за начален етап

Децата срещат все повече затруднения при разбирането и осмислянето на даден текст, разкриването на последователността му и взаимовръзките между отделните елементи. Това се среща както при задачите по литература (преразказване на текст, интерпретация на литературна творба, описание на картина, разсъждения по тема), така и при текстовите задачи по математика. 

Работим по специална програма за развиване на логиката и мисленето у децата.

Градски следотърсач: екскурзии и походи

В търсене на съкровищата в града или планината. Да се запознаем с историята, бита и различни интересни факти от науката и изкуството. 

Ние от Езиков център Deutsch korrekt сме убедени, че това е верният път, съчетавайки приятното с полезното, да мотивираме децата да учат, да са активни и дейни и през ваканцията. Всички наши цели са насочени към това в лятната занималня да предложим на децата вълнуващи преживявания, много забавления и трайни знания и израстване.

Със сигурност и Вашето дете би намерило нещо интересно, а и полезно. Когато започне учебната година със сигурност ще сте ни благодарни! 

Летни интензивни курсове за ученици 7-12 клас

Интензивно обучение по немски език, съобразено с нивото и възрастта на учениците. Специално разработена програма за учениците от 8-12 клас. Вземане на цяло ниво за 1 месец. Специална програма за учениците от езиковите гимназии с първи език немски.

Проектно базирана програма на National Geographic за практикуване на езика, разширяване на речника чрез множество проекти, експерименти и презентации.

Кои са Чебурашка и  Крокодила Гена? 

 

Не случайно много наши ученици и курсисти следват вече в Германия или Австрия. Всичко това е благодарение на съвременната програма за обучение по немски език, която ние използваме. Но най-вече благодарение на сърцатите ни и отдадени на каузата, немски език, преподаватели, които са със своите ученици през целия период на обучението, през всички трудности, колебания, но и при успехите и радостите. Ние се позоваваме както на най-добрите практики в традицията на обучението по немски език, така и на модерните технологии и методи, съвременни и близки на учениците ни. Благодарение на обратната връзка от преподавателя, както и проверени и обяснени домашни, учениците разбират грешките си и усвояват навици и умения за тяхното избягване и коригиране. Учителят следи личния напредък и степента на усвояване на знанията на всеки ученик и дава ценни насоки за развитието му и запълване на пропуски или усвояване на по-трудна материя. Провеждат се редовни тестове и изпити за проверка на усвоените знания. Всички наши курсисти имат достъп до всички материали на Eзиков център Deutsch korrekt  за съответното ниво, както и БЕЗПЛАТНИ консултации с г-жа Даниела Паунова всеки ден от 12:00 до 14:00 часа, подходящи за проверка на упражнения, въпроси към граматиката, проверка на съчинения и други. През годините работим изключително успешно с ученици с първи език немски от 91 Немска езикова гимназия „Проф.  Константин Гълъбов“ , 35 СЕУ „Добри Войников“,  и 73 СУ “Владислав Граматик” , които имат желание да усъвършенстват своите познания по немски език било в устната или писмена комуникация. Учениците с втори език немски, който за съжаление в училище не е достатъчно добре застъпен, било поради нисък брой уч. часове или поради други причини също могат да получат отлични резултати по немски език, благодарение на нашите интензивни курсове и дори също да следват в Германия, след като положат успешно Тест DaF. Познавайки в детайли отделните изпитни формати и критериите при различните сертификатни изпити по немски език, като Тест DaF, DSD; DSH, ÖSD, ние съумяваме да дадем най-добрата подготовка на учениците си за всички международни изпитни сертификати по немски език, които да им отворят после врати за следване в Германия или Австрия или за отлично кариерно развитие. Ще ви помогнем да се концентрирате точно върху съдържанието и форматите на изпитите. Но няма и да забравим, че все пак изучаваме един език, за да го говорим и най-важното умение е именно това, да можете да се изразявате, мислите, та дори и чувствате на немски език. Естествено при нас помощ и мотивация в изучаването на немски език могат да намерят и всички други ученици, които срещат трудности в училище или просто имат по-високи цели.

Цени и график

Входно ниво за определяне познанията по немски език!

При нас входното ниво не е под формата на (онлайн) тест, защото в практиката си сме се убедили, че този род тестове са крайно неточни и неносещи онази важна информация, която ни е нужна при записване на ученика в дадена група.

Ние предпочитаме да проведем с всеки желаещ ученик индивидуално събеседване, доколкото е възможно и на немски език, за да видим, какви са неговите желания и цели от една страна, а от друга, от къде тръгва и какви са му езиковите познания.

На база на това събеседваме ние предлагаме на ученика съответна група и ниво, като след първото задание, ако той е на мнение, че въпросното ниво или група е прекалено напреднала или недостатъчно амбициозна за него, то той може да се премести в желаното ниво.

Със сигурност и Вие бихте се съгласили, че и в една група няма как всички ученици да бъдат на абсолютно еднакво ниво, но са важни общото ниво и характер на групата, така че всички да участват активно без притеснения от грешки. За нас най-важното е курсистът да се чувста добре, на правилното място и с точните хора.

А ние сме винаги насреща за всякаква подкрепа.

Коя група или ниво би била подходяща за моето дете?

За да имате все пак някаква представа относно нивата още преди събеседването, ви предлагаме един общ ориентир, като е важно да отбележим, че и зад буквата на определеното ниво по Общоевропейската Езикова Рамка често се крият не съвсем хомогенни познания.

А1+ А2 ниво

Курсът е подходящ за гимназисти с втори език немски или за ученици, решили тепърва да започнат да изучават по-задълбочен немски език.

Ако целта е да сте добре подготвени за учебната година за гимназии с втори език немски, то този курс е напълно достатъчен.

B1 ниво

Курсът за ученици, завършили подготвителния клас на немските гимназии. Обикновено учениците в тези гимназии би трябвало да завършат 8 клас с ниво на владеене на езика B1.
В рамките на курса се преговаря и затвърждава цялата граматика от А1 и А2 ниво, като целенасочено се упражняват граматически структури, за да се автоматизират и да се прилагат вече правилно както в устната, така и в писмената реч.

Въвежда се богата нова лексика, разглеждайки различни текстове, които курсистите разказват, обобщават или коментират.

С курса започваме подготовка и по изпитните елемени слушане с разбиране, четене с разбиране, създаване на текст по дадена тема, отговор на и-мейл и др.

Ниво B2

Препоъчва се за ученици от 10., 11., 12 клас, изучаващи немски език като първи чужд или за ученици, които са посещавали допълнителни курсове, уроци за достигане на това ниво.
Нивото се характеризира с подготовка за сертификат B2 на Goethe Institut, TELC, ÖSD, Test DaF. 

Явяването за това ниво не е задължително условие за следване в Германия, Австрия, но е една добра сверка на часовника, да ли се движите в правилната посока.
В този курс основна цел е да се  разшири лексикалния запас, добавяйки и доста специфична терминология. Предполага се,ч е в предходните нива повечето граматични структури са вече усвоени и сега целата е да ги прилагаме напрактика, създавайки много текстове, задача от сертификатните изпити.

Изучаваме формата на различите видове текст, като описание на графика, аргументационно съчинение и др.

Опитваме се да се изразяваме граматически правилно, използвайки и по-богата лексика.

Работим по всички теми, които са характерни за сертификационните изпити, като ги дискутираме устно и писмено.
Запознаваме се с откъси от известни немски творби.

Как да запишете детето си?

Обадете ни се или ни посетете в офиса ни, гр. София, ул. Солун 45.

Ще бъде проведентест за определяне на нивото на вашето дете, ако е необходимо.

Обсъждаме резултатите и коя група ще е най-подходяща за детето ви.

Записваме детето ви и лятото може да започне!

ЗАПИШЕТЕ СЕ СЕГА!