fbpx
0878229244
ул. Солун 45, София кв. Борово

Извънкласно обучение и подготовка за НВО в 4/7/12 клас

Скъпи родители,

в забързаното ни ежедневие и в стремежа децата ни да научат, ако е възможно повече от един чужд език, ние забравяме за родния ни, български език и за неговото значение за образованието им. Българският език остава в сянката на чуждоезиковото обучение и чак, когато се сблъскаме със сериозни пропуски се сещаме за него. А истината е, че който не владее добре родния си език, никога не може да научи идеално чужд език. И че е важно да запознаем децата ни още от първите класове с граматичните структури в българския език, за да им даде това една стабилна основа и за изучаването на чужди езици. 

Ние от езиков център Deutsch korrekt често се сблъскваме с такива проблеми в преподаването ни на немски език, когато например, ученици, а и възрастни хора не знаят, какво е глагол и какво е съществително име, а камо ли да правят разлика между глагол и сказуемо.  

Неслучайно всички филолози в университета изучават на първо място основно и родния си език.

Но обучението по български език не е само правопис и граматика. Важното тук е да научим децата да се изразяват правилно както в устна, така и в писмена форма, да имат богат речник, да могат да четат с разбиране, тоест да умеят да извличат информация от даден текст, да могат да го преразказват или  коментират аргументирано. Това са умения, които са основополагащи и са в основата на всяко едно последващо обучение, било в по-горните класове или в университета.

Запознаването с българската и световната литература е начинът децата да съпреживеят други светове от миналото или от далечни земи. Да се поставят на мястото на героите, да се вълнуват и страдат с тях. Това е от изключително значение за тяхното израстване и психическо съзряване.

Ние от езиков център Deutsch korrekt дълбоко ценим българската писменост и литература, която ни е е изградила и като личности и искаме на всяка цена да изградим едни грамотни и начетени хора. 

Това е главната ни цел и в обучението ни по БЕЛ. 

 

Записване за курсове по БЕЛ за учебната 2023/2024!

"Книгите са фарове, издигнати в голямото море на времето."

Е.П. Уипъл