fbpx
0878229244
ул. Солун 45, София кв. Борово

Следване и работа в Германия

Днес успелият човек е добре информираният.

направете правилния избор

следване в Германия

Ще Ви консултираме относно най-реномираните университети в Германия за съответната желана от Вас специалност

необходими документи

Ще Ви помогнем да съберете необходимите документи за кандидатстване в немско висше учебно заведение, така че да не изпуснете срока или да забравите някой важен детайл

работа в германия

Предстои Ви да започнете работа в Германия, но имате безброй въпроси и неясноти

преместване в германия

Консултация относно необходими документи, намиране на квартира, работа и други възможности

престижна работа в България

Подготовка за интервюто по немски език при кандидатстване за работа в немска компания в България

По всички тези, а и много други въпроси, може да се обърнете към нас. Ще се радваме да споделим нашия опит с Вас!

Можем да сме Ви полезни както с проучване, разясняване и доуточняване на условия и детайли, така и с изготвяне, превод и легализация на нужните Ви документи.

За всички възможни казуси не се притеснявайте да ни потърсите!

нашият опит

Когато завърших Немската езикова гимназия в далечната 1998 г. 80% от моите съученици бяха решили да продължат образованието си в Германия. Всички бяхме със Sprachdiplom, диплома, която ни даваше право да следваме в немските висши училища. Но тогава все още имаше визи, интернетът беше по-скоро изключение и информацията беше повече от оскъдна, а трудностите в изобилие. Въпреки това с мнооого хъс, упоритост и може би малко късмет, всички бяхме приети в университет в Германия. Без да имаме никаква подробна информация за учебното заведение, програмите и т.н. Днес времената са коренно различни, България е част от ЕС, няма визи за Германия, без интернет сигурно не можем да си представим живота. Може би интересът към немските университети единствено е останал същият.
И това има разбира се своите причини. От една страна е качественото и модерно висше образование в Германия, а от друга ниските семестриални такси, възможността на студентите да работят, докато следват и така да се самофинансират до голяма степен.
В морето от информация обаче учениците и техните родители често се изгубват и не могат да вземат правилно решение или пропускат важни срокове и детайли.
Затова за всички кандидат-студенти за Германия и Австрия предлагаме индивидуални консултации, където разглеждаме въпроси като:
- кои са най-подходящите и реномирани университети за дадена желана специалност;
- какви са изискванията за прием;
- какви са сроковете за подаване на документи;
- обучението само на немски език ли се провежда и какво ниво на езика се изисква за прием;
- кандидатът има ли признат сертификат за това ниво;
- как стои въпросът с общежитията и студенстките квартири в града; 
- какви магистърски програми има след бакалавърската;

Колкото по-рано започнете с подготовката на вашето дете и сте наясно с изискванията, толкова по-сигурен е успехът ви. Разбира се и достигането на желаното ниво по немски език също не става за месец или два. Но и тук можем да сме ви полезни.
Освен университетите в Германия има и една друга форма на образование, die Fachhochschule. Характерното за него е, че е основно с практическа насоченост и ако човек няма намерение да прави академична кариера, в много случаи предлага изключително качествено, практично и помагащо ти за бърза реализация обучение. Главна част от обучението е практика във водещи немски компании, които си сътрудничат тясно с този вид учебни заведения. Ако имате интерес и към този вид образование в Германия, с радост ще сме ви полезни.
Даниела Паунова