Уча немски език

7те най-добри Youtube канали, които ще ви помогнат в ученето на немски език

Говорихме вече за това, как по-лесно да учите немски език, като го интегрирате в ежедневието си, тоест като го превърнете в част от вас и вашия живот. Нека ученето на немски не бъде просто ходене на курс или уроци по немски език, писане на домашни, учене на непознати думи и безкрайно деклиниране на прилагателни. Ако не знаете какво е това, може би сериозно трябва да се замислите да ни посетите.

Но думата беше за това, как да ни е по-приятно и пак да учим ефективно.

Колко време прекарвате на ден в YouTube? Ама честно? Да чуете някоя песен или просто да хвърлите едно око, за да се разтоварите от напрегнатото работно ежедневие. Ами тогава преглеждайте и каналите за изучаване на немски език. 10-те минути на ден там ще ви даде със сигурност нужното повторение на познатата лексика и добавяне на нова такава.

Разбира се, докато се ориентирате като новаци в изобилието от канали за учене на немски език, има опасност, да се загубите и бързо да се откажете.

Затова тук сме ви събрали няколко добри канала, които според нас си заслужават вашето внимание и ще ви бъдат верен помощник в приключението „Аз уча немски език“

1. Easy German

Това е един от най-гледаните канали за немски език и разбира се съвсем неслучайно. Освен, че всяко видео разполага със субтитри на немски език и с превод на английски език, каналът предлага много разнообразни материали по немски език, представени по забавен начин и срещайки ни с истинския, живия немски език- такъв, какъвто говорят хората на улицата, при някои анкети на пример. Но без да се залита по диалекти, които биха усложнило разбирането.

2. German with Jenny

Джени преподава немски език по скайп, тоест е напълно наясно с трудностите, които учащите срещат често в този дълъг обучителен процес. Тя е създала много и напълно безплатни материали, засягащи почти всички теми от немската граматика и то подходящи за всички нива от А1 до С1. Нейните видеа са отлична възможност да тренирате слушане с разбиране, а и понякога да получите прозрение по отношение на някое правило от немската граматика, за което винаги сте се чудили, защо е така.

3. Learn German with Anja

Аня също е учител по немски език, лично за моя вкус е леко прекалено забавна или schrill, но за по-младата публика би била точно подходяща. Още повече, че е спечелила награда за 100 000 последователи в YouTube. Нейните видеа са идеални за начинаещи, защото освен, че е мноого забавна, говори ясно, превежда и всичко на английски език. Въпреки това, моят съвет е, колкото се може по-рано да се оттървете от тази патерица- английския език и да се фокусирате единствено и само върху немския. Но за начало, естествено, малко помощ, не е никак излишна.

4. fröhlich Deutsch

Ето и вече нещо за напреднали. Не си мислете, че ще стоите вечно на ниво А1. Ако следвате съветите ни, много бързо ще напреднете и сами няма да искате да се задоволявате вече с по-лесните видеа, а ще сте запленени от красотата и многообразието на немския език и ще ви тегли все по-напред и напред.

Тези видеа са именно за средно напреднали. Видеата са придружрени с много забавни онагледяващи темата картинки или анимация.

5. Authentic German Learning

Видеа без превод на английски, подходящи за средно напреднали. Но не се притеснявайте, говорят бавно и онагледяват всичко с много картинки и примери.

6. Learn German with Herr Antrim

Господин Атрим изготвя видеа за немската граматика и лексика. Нивото е подходящо и за начинаещи и за средно напреднали. Всичко е направено много креативно и раздвижено. Има и превод на английски език.

7. Learn German

Ако се чудите пак, как да учите думи, това видео ще ви помогне много. Във видеата ще намерите визуално представена основната немска лексика, разделена по теми. Така че, ако като начинаещ, се лутате от къде да започнете да учите немски език, това е едно добро начало.

YouTube е чудесно приложение за учене на немски език. Особено що се отнася до това, да подобрите уменията си за слушане с разбиране, да свикните с мелодиката на немския език и то предадена от хора, носители на езика. Това ще ви помогне, да започнете да разбирате отделни думи от контекста, да разграничавате дори непознати думи. Голямото предимство е, че можете да го използвате почти на всякъде. Не е нужно и непременно да го гледате, слушането върши чудесна работа. И най-вече отнема по не повече от 10-15 мин. на ден. Ако го превърнете в навик, сутрин или следобед с кафето на бюрото, да си пускате и по някое видео с упражнения и обяснения на немски, това ще ви изтреля буквално напред.

За съжаление само с гледане на клипчета няма да можете да проговорите на немски език. За да прилагате научените думи или граматически правила от клипчетата, вие ще трябва да разговаряте с някого на немски език. Ако имате възможност, намерете си този ваш партньор за разговори, независимо къде и как. Може да бъде учител, но може да бъде и носител на езика. В София вече живеят доста немци и австриици за ваша изненада може би. Дори си организират редовни седмични срещи в някое заведение в София, заедно с други любители на немския език, разбира се.

Ако търсите, къде да практикувате езика в гр. София, заповядайте при нас!

 

Уча немски език
Най-добрите техники при ученето на немски език

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *